Передплатна кампанія з січня 2019 закінчилася! Що робити далі?

Подробиці...

Бажаєте зекономити на передплаті?

Пропонуємо вам стати учасником програми лояльності «120 балів»!

 

Дізнатися більше

ХАТНІ СПРАВИ

Пелюстки із сьомги

Соус. 1 столова ложка маслинової олії; по 1/4 зеленого і жовтого болгарського перцю; сік скибочки лимона; по щіпці солі й чорного меленого перцю.

Креветочний мус. 60 г очищених креветок; 40 г вершків 33-процентної жирності; часточка лимона; по щіпці солі й чорного меленого перцю.


ХАТНІ СПРАВИ

Пелюстки із сьомги

Соус. 1 столова ложка маслинової олії; по 1/4 зеленого і жовтого болгарського перцю; сік скибочки лимона; по щіпці солі й чорного меленого перцю.

Креветочний мус. 60 г очищених креветок; 40 г вершків 33-процентної жирності; часточка лимона; по щіпці солі й чорного меленого перцю.

Основа. 60 г сьомги (або лосося) слабко-го засолу; ікра червона; петрушка; лимон для прикрашання.

Приготуйте соус: зелений перець дрібно наріжте, додайте олію, лимонний сік, посоліть, поперчіть і збийте міксером до кашоподібного стану.

Таким же способом приготуйте соус із жовтого перцю.

Приготуйте мус: креветки опустіть в підсолену воду з лимоном і доведіть до кипіння. Воду злийте. Коли креветки остигнуть, подрібніть їх міксером до пюре. Додайте злиту воду, посоліть, попер-чіть, ще раз збийте.

Приготуйте основу: сьомгу наріжте тонкими пластинками, покладіть у круглу форму й заповніть її креветочним мусом. Злегка утрамбуйте, після чого обережно виверніть вміст форми на тарілку.

Прикрасьте ікрою, петрушкою, лимоном. З обох боків налийте різні соуси.

Сазан фарширований

Соус. 2 чайні ложки тертого хріну червоно-го кольору; 1 столова ложка сметани; сік 1/4 лимона; по щіпці солі й чорного меленого перцю.

Фарш. 3 шампіньйони; 1 свіжий сазан се-редньої величини; 1 цибулина; 1 яйце; 1 чайна ложка мелених сухарів; по щіпці солі й чорно-го меленого перцю.

Основа. 10 г філе судака; 3 листки шпинату; 1/2 морквини; петрушка і лимон для прикрашання.

Приготуйте соус: з’єднайте хрін, сметану, лимонний сік, посоліть, попер-чіть і перемішайте.

Приготуйте фарш: сазана очистіть, звільніть від шкіри і кісток, відокремте 120 г філе.

Пропустіть його через м’ясорубку, з’єднайте з грибами, обсмаженими з цибулею, а потім ще раз пропустіть через м’ясорубку. Додайте яйце, сухарі, посо-літь, поперчіть і добре перемішайте.

Приготуйте основу: шкіру сазана ви-кладіть у форму, змащену маслом і висте-лену пергаментом. Накрийте її тонким шаром фаршу.

Моркву наріжте уздовж тонкими пластинами, потім обшпарте окропом. Філе судака розріжте на три бруски. Кожний із них обмотайте пластинкою моркви, а поверх неї — обшпареним шпинатом. Один з отри-маних брусків покладіть на середину форми і накрийте шаром фаршу. Другий брусок розмістіть з лівого боку форми, а третій — з правого і теж покрийте їх фаршем. Обмотайте «листковий пиріг» фольгою, постав-те в розігріту до 170 °С духовку на 1 годину.

Відгуки читачів