Бажаєте зекономити на передплаті?

Пропонуємо вам стати учасником програми лояльності «120 балів»!

 

Дізнатися більше

Електронна передплата!

Доступ до улюблених видань
у будь-який час,
за будь-який період,
з будь-якого пристрою!

Оформити передплату

Дитячі рецепти

Свято — це коли родина збирається разом за одним столом. Тато, мама, діти. Смачно пахне пирогами, млинцями, юшкою. У кожній родині є свої особливі секрети приготування улюбленої страви. І сьогодні з читачами журналу ними діляться наші діти. Виявляється, процес приготування їжі може бути і веселим, і захоплюючим, і радісним.


Дитячі рецепти

Свято — це коли родина збирається разом за одним столом. Тато, мама, діти. Смачно пахне пирогами, млинцями, юшкою. У кожній родині є свої особливі секрети приготування улюбленої страви. І сьогодні з читачами журналу ними діляться наші діти. Виявляється, процес приготування їжі може бути і веселим, і захоплюючим, і радісним.

А татова юшка — краще!

Влітку ми ходимо на річку ловити рибу. річечка неглибока, а в ковбанях є піскарі. З них входить смачна юшка. Найкраща — татова юшка на багатті. коли в тата буває вільний день, він іде зі мною на риболовлю, а мама із сестрою потім приходять до нас. Ми наловимо піскарів, розпалимо багаття і в казані варимо юшку. Піскарів ми не чистимо, варимо разом з лускою. тільки потім мама проціджує юшку, додає в неї картоплю, цибулю, кріп. Мама ставить миски на траву і розливає готову юшку. Страва димиться і так смачно пахне, що ми із сестрою завжди просимо добавки.

Денис, 10 років.

«Коли настає вересень»

Моя бабуся розповідала мені, що в нашому роду завжди полюбляли пекти та їсти млинці. Навіть у важкі часи, коли була війна, моя прабабуся могла напекти млинців своїм дітям восени, коли з’являлося борошно нового врожаю.

А моя мама також пече млинці. Ми їмо млинці з маслом, медом, сметаною. Мама розповідала мені, що в дитинстві дуже полюбляла млинці з медом, який привозили із села. Моя мама пече такі млинці: п’ять яєць, півтори-дві склянки молока (сіль, цукор), борошно сипле приблизно; тісто має нагадувати густу сметану; це тісто добре розмішується і заливається гарячою вареною водою. Секрет такий: чим більш рідке тісто, тим пишніші млинці. Випікайте на добре розігрітій сковорідці, змащуючи її щоразу шматком свинячого сала. тісто на сковорідку наливаємо тонким шаром. коли млинець пропікся з одного боку, то легко перевертається на інший. Млинці виходять ажурні, з маленькими дірочками й обов’язково золотисто-рожевого кольору. такі млинці ми найчастіше печемо наприкінці літа, перед школою, як символ усього доброго й гарного на землі. Згадуємо літні зустрічі всіх наших рідних і близьких і називаємо ці млинці «коли настає вересень».

Аня, 12 років

Булочка від Карлсона

Мої батьки — дуже веселі й товариські люди. особливо мама. Працює вона в дитячій бібліотеці й керує там ляльковим театром. Удома вона також часто захоплює нас із татом своїми спектаклями.

Коли я була зовсім маленькою, ми часто грали в Карлсона. Мама була Фрекен Бок, я, природно, Малюком, а тато — Любителем Булочок. тато повинен був постійно жувати та всіляко кепкувати з «домомучительки». а вона в цей час пекла булочки. так називали ми вдома звичайні бутерброди. Їх секрет полягав у тому, що вони готуються з усього, що є під рукою. Нарізається тонкими скибками пшеничний хліб, намащується маслом. Зверху кладуться кружечки томату чи огірка або листя салату. а можна намастити майонезом і покласти шматочок сайри з консервної бляшанки. Словом, усе, що є. Потім зверху накривається сиром, посипається зеленню і — в духовку на 5 хвилин. а можна і на піч: крапнути на сковорідку трохи води, накрити кришкою, і «булочки» пропаряться, будуть пишними, теплими. Головне — швидко й із задоволенням, адже ми робили все граючи.

Олена, 18 років

Відгуки читачів