Електронна передплата!

Доступ до улюблених видань
у будь-який час,
за будь-який період,
з будь-якого пристрою!

Оформити передплату

Бажаєте зекономити на передплаті?

Пропонуємо вам стати учасником програми лояльності «120 балів»!

 

Дізнатися більше

Новорічне меню

Ведуча рубрики Ксенія Василькова, мама


 

Наближаются довгоочікувані новорічні свята. Як завжди хочемо порадувати своїх близьких смачними й святково прикрашеними стравами. Пам’ятайте про те, що на Новий рік відбуваються дива і навіть звична для дітей їжа може перетворитися на ялинку, свічку, змію і т. ін.

Як відомо, як Новий рік зустрінеш, так його й проведеш, тому господині дістають гарну скатертину й посуд, готують незвичайні нові або улюблені страви. А ще святково прикрашають звичайнісінькі салати, такі як олів’є, крабовий салат або оселедець під шубою. Експериментуйте, прикрашаючи страви, створюючи на їх поверхні малюнок або композицію, декоруйте шматочками продуктів, викладайте у вигляді різних предметів, звірів, використовуйте посуд у вигляді різних форм (наприклад, ялинки, яблука, рибки). Нагадуємо, що символ нового 2013 року згідно з китайським календарем — Змія, тому спробуйте оформити страву у вигляді цієї тварини. І взагалі, це казкове свято — привід побалувати свою родину улюбленими ласощами, фруктами, такими як полуниця зі сметаною, персики в сиропі, банани в шоколаді.

Готуйте за своїми рецептами і додавайте до них наші! Запасайтеся продуктами й гарним настроєм, адже новорічні свята — саме час для них.

Салат «Ялинка»

Для приготування знадобиться:

•           картопля — 4 шт.;

•           морква — 2 шт.;

•           ковбаса варена (або відварена яловичина) — 200 г;

•           цибуля ріпчаста — 1 шт.;

•           яйця — 4 шт.;

•           горошок зелений — 100 г;

•           огірок маринований (солоний) — 3 шт.;

•           майонез — 250–300 г;

•           кріп — 1 пучок;

•           кукурудза консервована — 1 ст. ложка;

•           солодкий перець — 1 шт.;

•           сіль, перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування

Картоплю й моркву відваріть у мундирі, яйця — круто. Остудіть і почистіть їх. Наріжте невеликими кубиками картоплю, моркву, ковбасу, цибулю, яйця, огірок. Консервований зелений горошок відкиньте на друшляк і дайте стекти рідини. З’єднаєте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть, заправте майонезом і все ретельно перемішайте. Викладіть салат на блюдо або велику тарілку у вигляді ялинки. Зверху посипте подрібненим кропом і прикрасьте шматочками солодкого перцю й кукурудзою.

Салат «Свіча»

Для приготування знадобиться:

•           консерви рибні (горбуша) — 2 банки;

•           сирок топлений — 2 шт.;

•           яйця — 2 шт.;

•           морква — 1 шт.;

•           картопля — 1 шт.;

•           цибуля ріпчаста — 1 шт.;

•           огірок маринований — 1 шт.;

•           сметана — 200–250 г;

•           солодкий перець — 1 шт.;

•           сир топлений — 1 шт.;

•           кріп;

•           сіль — за смаком.

Спосіб приготування

Відваріть яйця, моркву, картопля. Подрібніть виделкою рибу. На тертці подрібніть топлений сирок, яйце, картоплю й моркву, дрібно наріжте огірочок і цибулю. З’єднаєте всі інгредієнти, додайте сметану, посоліть і перемішайте.

Зверху покладіть столову ложку майонезу й розподіліть його по салату, вирівнюючи поверхню. Посипте салат по краю подрібненим кропом. Усередині зробіть свічку зі шматочка сиру прямокутної форми, а також бантик і полум’я свічки — із солодкого перцю.

Салат «Змія»

Для приготування знадобиться:

•           філе курки — 300 г;

•           яйце — 2 шт.;

•           сир твердий — 100 г;

•           перець болгарський — 1 шт.;

•           цибуля зелена — кілька перинок;

•           морква — 1 шт.;

•           огірок солоний — 1 шт.;

•           кріп — 1 пучок;

•           майонез — 100 г;

•           сметана — 100 г;

•           сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування

Філе курки і яйця відваріть і остудите. Подрібніть маленькими кубиками курятину, яйця, сир і перець. Дрібно наріжте лук. З’єднайте всі інгредієнти, додайте сметану й майонез, посоліть і поперчіть. Ретельно все перемішайте.

Салат викладіть на плоску тарілку у вигляді змії. Прикрасьте шматочками вареної моркви й солоного огірка. Зробіть їй язик зі скибочки солодкого перцю, носик –– з огірка й очі –– з морквини та огірка. Для того щоб здалося, що змія повзе по траві, навколо неї посипте подрібнений кріп.

Торт «Дідусь Мороз»

Для приготування знадобиться:

•           яйце — 9 шт.;

•           цукор — 1,5 склянки + 2–3 ст. ложки;

•           борошно — 1,5 склянки;

•           вершки — 1 л;

•           полуничне варення — декілька ст. ложок;

•           банан — 3 шт.;

•           ківі — 4 шт.;

•           ананаси — 1 банку;

•           родзинки — кілька штук.

Спосіб приготування

Для бісквіта збийте яйця з 1,5 склянками цукру до густої піни й поступово всипте борошно. Викладіть у форму і випікайте впродовж 20–30 хвилин за температури 180 °С. Готовий бісквіт вийміть із духовки й остудіть.

Для крему збийте вершки з 2–3 столовими ложками цукру або використовуйте покупні вершки в аерозолі.

Розріжте бісквіт на 3–4 коржі. Кожний корж просочіть ананасовим сиропом і змажте кремом, на який викладіть нарізані фрукти. Верхній корж зробіть у вигляді голови Діда Мороза. Для цього вершками «намалюйте» бороду, вуса й волосся. Червону шапочку й рот зробіть із полуничного варення. Запарте окропом близько десятка родзинок і викладіть ними очі й ніс.

Десерт «Ягоди під снігом»

Для приготування знадобиться:

•           полуниця — 1 кг;

•           сметана — 1 ст.;

•           цукор — 1 ст. ложка.

Спосіб приготування

Полуницю переберіть, промийте, почекайте, поки стече вода. Розкладіть на тарілочки, полийте сметаною й посипте цукром.

Ми переконані, що скориставшись нашими ідеями, ви накриєте приголомшливий новорічний стіл. Але головне навіть не це! Отримавши насолоду від творчості й помітивши, як порадували близьких, ви неодмінно почуватиметеся чарівницею. І нехай це чудове відчуття не залишає вас.

Смачного й щасливого Нового року!

Dounload PDF

Відгуки читачів