Передплатна кампанія з січня 2019 закінчилася! Що робити далі?

Подробиці...

Бажаєте зекономити на передплаті?

Пропонуємо вам стати учасником програми лояльності «120 балів»!

 

Дізнатися більше

ХАТНІ СПРАВИ

Весна... Час роздягатися, вдягати легкі речі й... І, мабуть, худнути... Як не крути, а рано чи пізно настає момент, коли, дивлячись у дзеркало, починаєш думати, що вівсянка — не така вже й погана та їжа... Але... Про це іншого разу! І поки весна не набрала сил, присвятімо наш номер найголовнішим «убивцям талії» — тортам. Ну, на прощання ж можна? А завтра — вівсянка й тільки вівсянка!


ХАТНІ СПРАВИ

Весна... Час роздягатися, вдягати легкі речі й... І, мабуть, худнути... Як не крути, а рано чи пізно настає момент, коли, дивлячись у дзеркало, починаєш думати, що вівсянка — не така вже й погана та їжа... Але... Про це іншого разу! І поки весна не набрала сил, присвятімо наш номер найголовнішим «убивцям талії» — тортам. Ну, на прощання ж можна? А завтра — вівсянка й тільки вівсянка!

Торт «Леді Ніч»

300 г чорносливу, 150 г шоколаду.

Тісто: 3 яйця, 2/3 склянки цукру, 1 ст. ложка з верхом меду, 100 г сметани, 3–3,5 склянки борошна, 1 ч. ложка без верху соди.

Густий крем на манці:

1,5 склянки молока або вершків, 1/3 склянка манної крупи, 150 г вершкового масла, 0,5– 1 банка згущеного молока.

Приготувати крем із манної крупи (зварити манку в молоці та перемішати з рештою інгредієнтів). Чорнослив вимити й замочити в невеликій кількості підсолодженої кип’яченої води. Якщо торт готується не для дітей — залити чверть склянки коньяку.

Дати настоятися 15–20 хвилин. Потім порізати на маленькі шматочки (різати зручніше ножицями). Шоколад натерти й покласти до холодильника.

Яйця збити із цукром, сметаною і медом. Замісити в борошно, змішане із содою. Замісти густе тісто.

Тісто розділити на чотири частини. Кожну частину розкотати на припорошеному борошном столі. Випікати в розігрітій до температури 200 °С духовці, поки не зарум’яниться. Готові коржі ще теплими обрізати за потрібною формою. Остудити. Обрізки підсушити в духовці та розтовкти на дрібні крихти. Коржі просотити рідиною, що залишилась від чорносливу, та залишити на 10 хвилин (інакше під час намащування крем ковзатиме з мокрої поверхні).

Зібрати торт. Коржі (крім першого) намастити кремом з обох боків — згори та знизу. На перший і третій коржі викласти по половині кількості чорносливу. На другий — полови? ну тертого шоколаду. Завершите збирання четвертим коржем, промащеним знизу.

Кремом обмастити боки торта. Крихти від коржів висипати на стіл і прокотити по них торт як колесо, щоб крихти прилипли до боків. Кремом, що залишився, намастити верх торта і висипати другу части

ну шоколаду.

Торт поставити просочуватися впродовж ночі за кімнатної температури.

Торт «Негр у піні»

2 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка сметани або кефіру, 1 склянка варення, 2 склянки борошна, 1 ст. ложка соди, 0,51 склянка волоських горіхів, за бажання  ізюм або порізані чорнослив чи курага.

Вершковий крем

0,5 л домашньої сметани або вершків, 1 склянка цукру (розмеленого на пудру).

Змішати яйця, цукор, варення і горіхи. Вмісити соду. Сумігп побіліє та в кілька разів збільшиться в об’ємі. Швидко вмісити сметану і борошно.

Поставити в розігріту до температури 220 °С духовку.

Випікати 15 хв, зменшити жар до температури 200 °С і випікати до готовності (близько 20 хв).

Корж остудити, розрізати на дві частини та промастити вершковим кремом.

Верх торта можна прикрасити горіхами, ягодами або шоколадного стружкою.

Відгуки читачів