Бажаєте зекономити на передплаті?

Пропонуємо вам стати учасником програми лояльності «120 балів»!

 

Дізнатися більше

Електронна передплата!

Доступ до улюблених видань
у будь-який час,
за будь-який період,
з будь-якого пристрою!

Оформити передплату

ХАТНІ СПРАВИ

Весна... Час роздягатися, вдягати легкі речі й... І, мабуть, худнути... Як не крути, а рано чи пізно настає момент, коли, дивлячись у дзеркало, починаєш думати, що вівсянка — не така вже й погана та їжа... Але... Про це іншого разу! І поки весна не набрала сил, присвятімо наш номер найголовнішим «убивцям талії» — тортам. Ну, на прощання ж можна? А завтра — вівсянка й тільки вівсянка!


ХАТНІ СПРАВИ

Весна... Час роздягатися, вдягати легкі речі й... І, мабуть, худнути... Як не крути, а рано чи пізно настає момент, коли, дивлячись у дзеркало, починаєш думати, що вівсянка — не така вже й погана та їжа... Але... Про це іншого разу! І поки весна не набрала сил, присвятімо наш номер найголовнішим «убивцям талії» — тортам. Ну, на прощання ж можна? А завтра — вівсянка й тільки вівсянка!

Торт «Леді Ніч»

300 г чорносливу, 150 г шоколаду.

Тісто: 3 яйця, 2/3 склянки цукру, 1 ст. ложка з верхом меду, 100 г сметани, 3–3,5 склянки борошна, 1 ч. ложка без верху соди.

Густий крем на манці:

1,5 склянки молока або вершків, 1/3 склянка манної крупи, 150 г вершкового масла, 0,5– 1 банка згущеного молока.

Приготувати крем із манної крупи (зварити манку в молоці та перемішати з рештою інгредієнтів). Чорнослив вимити й замочити в невеликій кількості підсолодженої кип’яченої води. Якщо торт готується не для дітей — залити чверть склянки коньяку.

Дати настоятися 15–20 хвилин. Потім порізати на маленькі шматочки (різати зручніше ножицями). Шоколад натерти й покласти до холодильника.

Яйця збити із цукром, сметаною і медом. Замісити в борошно, змішане із содою. Замісти густе тісто.

Тісто розділити на чотири частини. Кожну частину розкотати на припорошеному борошном столі. Випікати в розігрітій до температури 200 °С духовці, поки не зарум’яниться. Готові коржі ще теплими обрізати за потрібною формою. Остудити. Обрізки підсушити в духовці та розтовкти на дрібні крихти. Коржі просотити рідиною, що залишилась від чорносливу, та залишити на 10 хвилин (інакше під час намащування крем ковзатиме з мокрої поверхні).

Зібрати торт. Коржі (крім першого) намастити кремом з обох боків — згори та знизу. На перший і третій коржі викласти по половині кількості чорносливу. На другий — полови? ну тертого шоколаду. Завершите збирання четвертим коржем, промащеним знизу.

Кремом обмастити боки торта. Крихти від коржів висипати на стіл і прокотити по них торт як колесо, щоб крихти прилипли до боків. Кремом, що залишився, намастити верх торта і висипати другу части

ну шоколаду.

Торт поставити просочуватися впродовж ночі за кімнатної температури.

Торт «Негр у піні»

2 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка сметани або кефіру, 1 склянка варення, 2 склянки борошна, 1 ст. ложка соди, 0,51 склянка волоських горіхів, за бажання  ізюм або порізані чорнослив чи курага.

Вершковий крем

0,5 л домашньої сметани або вершків, 1 склянка цукру (розмеленого на пудру).

Змішати яйця, цукор, варення і горіхи. Вмісити соду. Сумігп побіліє та в кілька разів збільшиться в об’ємі. Швидко вмісити сметану і борошно.

Поставити в розігріту до температури 220 °С духовку.

Випікати 15 хв, зменшити жар до температури 200 °С і випікати до готовності (близько 20 хв).

Корж остудити, розрізати на дві частини та промастити вершковим кремом.

Верх торта можна прикрасити горіхами, ягодами або шоколадного стружкою.

Відгуки читачів